THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 18-22 Haziran 2019 tarihlerinde yapılan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'a katıldı. Fuar süresince THBB’nin yayınları dağıtılarak ziyaretçilerin soruları yanıtlandı.

Bu yıl 42.si düzenlenen Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’a katılan THBB, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen “Türkiye Hazır Beton Birliği Beton Araştırma Geliştirme ve Danışma Merkezi” projesi ile ilgili fuar ziyaretçilerini bilgilendirdi. THBB’nin Yıldız Teknik Üniversitesi ortaklığı ile sunduğu “Türkiye Hazır Beton Birliği Beton Araştırma Geliştirme ve Teknoloji Danışma Merkezi” projesi kapsamında THBB bünyesinde sektörün ve bütün paydaşların ortak kullanımına açık ileri beton araştırmaları yapabilen, yenilikçi ve uzun ömürlü beton üretim teknikleri geliştiren ve sektöre özel, nitelikli ve çevreci beton üretimi konusunda AR-GE ve danışmanlık hizmeti veren bir merkez kuruluyor.

Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgedeki en büyük, dünyada ise ilk 5’te yer alan Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 42’nci kez kapılarını açtı. Yapı Fuarı, yapı sektörü stratejisini desteklemek, bilgi alışverişini sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve yapı sektörünün kamu, özel sektör ve akademik boyutları arasında etkileşim sağlayarak yeni fikirlerin tanıtılmasını sağlıyor.

30’un üzerinde etkinlik, 90’ı aşkın ulusal ve uluslararası uzman konuşmacının yer aldığı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da çok sayıda inovatif ürün görücüye çıktı. Yapı sektöründe dijital çözümler, yenilikçi malzemeler  büyük ilgi gördü. Fuar’da  iş makineleri, nalburiye ve el aletleri, yapısal çelik, prefabrike yapılar, yapı sistemleri, iç yapı ve dekorasyon, duvar ve döşeme kaplamaları, banyo - mutfak donanımları, kapı ve aksesuarlar, elektrik, aydınlatma, otomasyon, yalıtım, yapı kimyasalları, boya, çatı, doğrama (kapı - pencere), cephe, otomatik kapı - geçiş sistemleri, gölgelendirme, kaba yapı, tesisat, asansör, çevre düzenleme ve yazılım alanlarında hizmet veren yerli ve yabancı firmalar yer aldı.

Fuarın ilk gününde Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), Gayrimenkul ve İnşaat İş Birliği Platformu (GİİP), Gayrimenkul için Strateji Platformu (GİSP), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) , İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), İstanbul Serbest Mimarlar Deneği (İSTANBUL SMD), İzmir Serbest Mimarlar Derneği (İZMİR SMD), Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TMMMB), Türk Sınai Mülkiyet Değerleme Mühendislik Danışmanlık (TÜRK SMD), Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği (Türkiye İMSAD), Urban Land Institute’nin (ULI TÜRKİYE) başkan ve yatırımcılarının yer aldığı “Yapı Sektörü 2019-2020 Gündemi” kapsamında 2018-2019 yılı değerlendirildi ve 2020 öngörüleri paylaşıldı.

Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programları kapsamında Cezayir, Azerbaycan, Gürcistan, Almanya, Irak, Fas, Filistin, Suudi Arabistan, Tunus, Uganda, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya, Hindistan gibi ülkelerden 240’ın üzerinde yabancı alıcıyı ağırladı. Geçen yıl ilk kez uygulanan ITE Connect Eşleştirme Programı (Matchmaking Sistemi) ile bu yıl da bütün katılımcılar ve alıcılar ücretsiz olarak akıllı telefon ve internet uygulaması üzerinden hızlı ve etkili bir şekilde birbirleriyle iletişim kurarak yeni iş birliklerine imza atma fırsatı yakaladı.


Yukarı Çık