BİRLİKLERDEN VE PAYDAŞLARDAN
|
|
BETON İNİSİYATİFİ: BİNALARDA ENERJİ DEPOLAMA – ENERJİ PAKETİNİN POTANSİYELİ
Giderek artan enerji girişi, arz ve talebin dengelenmesini sağlayabilmek için daha fazla enerji esnekliği ve depolanması ihtiyacını ortaya çıkaracaktır. Peki ya binalar, şu anda kullanılmayan termal depolama kapasitesi sağlayarak bu rolü üstlenirlerse? Bu, Brüksel’de, 25 Eylül’de, 12.00 - 14.00 arasında gerçekleştirilecek olan "Binalarda Enerji Depolama – Enerji Paketinde Bulunan Potansiyel" etkinliğin konusu olacak. Etkinlik, Avrupa Parlamentosu Üyesi Bernd Lange’ın ev sahipliğinde ve Lower Saxony ile birlikte Beton İnisiyatifi’nin temsil edilmesi ile gerçekleştirilecek. Bu etkinlik, Enerji Paketinin, binaların enerji performansından (EPBD) elektrik piyasası tasarımına kadar olan, farklı öğeleri arasında bir bağlantı kurulmasını sağlayacak.
DEVAMINI BURADAN OKUYUNUZ.
|
ÇEVRESEL ÜRÜN BEYANLARINA YÖNELİK EFCA MODELİ
Bilgi Sayfası:
EFCA Model Avrupa Çevresel Ürün Beyanları
2006 yılında, EFCA (Avrupa Beton Katkıları Birlikleri Federasyonu), bir dizi katkıya yönelik bir genel EPD yayınladı. 2015 yılında da, EFCA, harici olarak doğrulanan altı yeni Model EPD daha yayınladı. 2016’da, bunlar ayrıca, ECO Platformu tarafından, EFCA Bilgi Sayfasına ve EFCA tarafından doğrulanmış olan Model Çevresel Ürün Beyanları’na yönelik genel değerlendirmeye göre onaylanarak uygulamaya konuldu.
EPD Modelini
www.efca.info
sayfasından
İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.
|
|
ALMANYA’DAKİ ÇİMENTO TÜKETİMİNDE %3.2 ARTIŞ
Almanya’da, 2016 yılında, yaklaşık 27,5 milyon ton çimento kullanıldı; bu, önceki yıldan %3,2 civarında daha fazla kullanım demek. Alman Çimento Birliği (VDZ) bu olumlu trendin, 2017 yılında da devam etmesini bekliyor. VDZ, Almanya’da, 2016 yılındaki, önceki yıla oranla bir milyon ton civarında fazla olan çimento tüketiminin gelişimini, "Konut, trafik altyapısı ve konut dışı inşaat – Almanya çimento piyasasındaki ivme, inşaat endüstrisindeki ilgili sektörlerden kaynaklanıyor." şeklinde açıklıyor. "Bu büyüme, öncelikle, yüksek düzeydeki inşaat faaliyetine atfedilebilir. Ancak iyi hava koşulları da, çimento tüketiminde olumlu etki yarattı."
DEVAMINI BURADAN OKUYUNUZ.
|
|
BETON MU ÇELİK Mİ? VE İŞTE YANITI...
Avrupa’nın en kalabalık ikinci şehri olan Moskova’nın Baş Mimarı olan S. Kuznetsov, "Beton iyidir, çünkü ucuzdur, oldukça dayanıklıdır, uzun ömürlüdür ve kalitesi iyi ise kesin olarak yangına dayanıklıdır. Çelik iyidir, çünkü temeldeki yükler bakımından binayı hafifletir ve bir çelik çerçevenin montajı da kolaydır. Ancak çelikte bazı sorunlar vardır ve belki de bunların başında, düşük yangın dayanımı gelmektedir." şeklinde konuştu.
DEVAMINI BURADAN OKUYUNUZ.
|
İTALYA, GÜNEŞ KİLİSESİ YOLU
İtalya, Floransa yakınlarındaki Autostrada del Sole yolunda bulunan S. Giovanni Battista, Mimar Giovanni Michelucci’nin planlarına dayalı olarak 1960 ve 1963 tarihleri arasında yapılan bir kilise. Kullanılan malzemeler ise taş ve beton. Çatıyı destekleyen dallar şeklindeki beton direkler bir kulübenin çatısına benziyor. Betonun konvansiyonel olmayan kullanımı sayesinde elde edilen bir modern mimari mücevheri.
|
|
AVUSTRALYA FİRMASI, KARBON EMİSYONLARININ “YEŞİL” BETONA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ PLANINI AÇIKLADI
Karbon emisyonlarını tutan ve onları bina malzemelerinde depolayan bir Avustralya pilot projesi, 2020 yılına kadar, tam kapsamlı bir üretim tesisine sahip olmayı amaçlıyor. Karbon kullanım teknolojisi geliştiren, Avustralya şirketi Mineral Carbonation International (MCI) teknoloji ve araştırma programını, Eylül 2017’de, Newcastle Enerji ve Kaynaklar Enstitüsünde, resmi olarak tanıtacak.
Tanıtım, antreponun kenar kısmındaki büyük silindirlerde depolanmış olan CO2’nin yakındaki Orica Kooragang Adası çalışmasından alınan kırılmış serpentinit ile olan bağlama işlemi ve onun kalıcı olarak katı karbonatlara dönüştürülmesine yönelik, bir saatlik sürecin sunumunu da içerecek.
DEVAMINI BURADAN OKUYUNUZ.
|
|
|
|