THBB

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından ülkemize tanıtılan Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin belgelendirmeleri devam ediyor. Konseyin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS’nin yaptığı denetimler sonucunda Albayrak Beton’un Yenidoğan Hazır Beton Tesisi, Alton Beton’un Şile Hazır Beton Tesisi ve Alton Beton’un Şile Agrega Tesisi “Altın” seviyesinde “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazandı. “Altın” seviyesindeki bu sertifikalar düzenlenen bir törenle Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık tarafından takdim edildi.

Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 36 yıldır uğraş veren THBB, “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi”nce belgelendirmek üzere başvuran firmalara yönelik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bu doğrultuda, Albayrak Beton; Yenidoğan Hazır Beton Tesisinin, Alton Beton ve Nak. San. Tic. Ltd. Şti.; Şile Hazır Beton Tesisi ile Şile Agrega Tesisi’nin CSC Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi kapsamında belgelendirilmesi için başvuruda bulundu. CSC’nin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS tarafından yapılan denetimler sonucunda Albayrak Beton’un Yenidoğan Hazır Beton Tesisi, Alton Beton’un Şile Hazır Beton Tesisi ve ayrıca Şile Agrega Tesisi “Altın” seviyesinde “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazandı.

Bu önemli başarıya imza atan tesislerin sertifikalarının takdimi için Albayrak Beton’un ev sahipliğinde 16 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul’da bir tören düzenlendi. Törene, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık; Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Albayrak, Genel Müdür Yardımcısı Resul Hergenç; THBB Genel Sekreteri Reşat Sönmez, ERMCO Teknik Müdürü-THBB Genel Koordinatörü Aslı Özbora’nın yanı sıra THBB, Albayrak Beton ve Alton Beton’un yetkilileri katıldı.

Sürdürülebilirlik konusuna büyük önem veriyoruz


Yavuz Işık

THBB Başkanı Yavuz Işık, törende yaptığı konuşmada, “Birçok sektörde olduğu gibi ‘sürdürülebilirlik’ konusuna biz de büyük önem veriyoruz. Sürdürülebilirliği, ekonomik büyümenin çevresel ve sosyal bir denge içerisinde ele alınması ve bu süreçte doğal kaynakların etkin kullanımının sağlanması olarak tanımlayabiliriz. Sürdürülebilirliğe dair sektörümüzle ilgili son yıllarda dünyadaki en önemli gelişme 2016 yılında Beton Sürdürebilirlik Konseyinin (CSC) kurulması olmuştur. THBB olarak biz de güçlü alt yapımız ve teknik kadromuzla 2017 yılı başında bu Konseye üye olduk ve Türkiye “Bölgesel Sistem Operatörü” olarak ülkemizde çalışmalarımıza etkin bir şekilde başladık. Bağımsız öz denetim mekanizmamız olan KGS de Konsey tarafından yetkilendirilerek “Belgelendirme Kuruluşu” olarak atandı.  Konsey, beton ve onun en önemli iki bileşeni olan çimento ve agrega malzemeleri için “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirmesi” sistemini sunmaktadır. Bu Belgelendirme Sistemi ile üreticilerimizin sürdürülebilirlik konusunda göstermiş olduğu hassasiyet ve çabaların; güvenilir, bağımsız ve verilere dayanan bir belgelendirme süreci ile tüm dünyaya gösterilebilmesi sağlandı.” dedi.

CSC Belgelendirme Sistemi’nin üreticileri “Yönetim”, “Çevre”, “Ekonomi” ve “Sosyal” olmak üzere dört ana başlıkta incelediğini ifade eden THBB Başkanı Yavuz Işık, “Bugün itibarıyla dünya genelinde 1144 tesisin aktif belgesi bulunmaktadır. Ülkemizde 8 çimento üretim tesisi, 14 beton üretim tesisi ve 5 agrega üretim tesisi olmak üzere toplam 27 tesis CSC belgeli olarak faaliyet göstermektedir. Birliğimizin üyesi Albayrak Beton’un Yenidoğan Hazır Beton Tesisi, Alton Beton’un Şile Hazır Beton Tesisi ve ayrıca Şile Agrega Tesisi “Altın” seviyesinde “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazanarak bu başarı hikâyesinde yerini almıştır. Birliğimiz üyesi Albayrak Beton’u, Alton Beton’u ve Alton Agrega’yı başarılarından dolayı kutluyorum.” diye konuştu.

THBB Başkanı Yavuz Işık, konuşmasının sonunda, “Çevreye duyarlı üretim yapan ve sürdürülebilirlik odaklı çalışan hazır beton, çimento, agrega ve prefabrik sektörlerindeki tüm firmaları dünya çapında etkin olan bu sisteme bir kez daha davet ediyorum.” dedi.

Albayrak Beton başarılarını CSC sertifikalarıyla tescilledi


Erdal Albayrak

 

Sertifikaların takdim edildiği törende kısa bir konuşma yapan Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak, CSC’nin, çimento ve agrega gibi beton bileşenleri için bütün dünyada kabul gören bir ürün olduğunu gösteren bir belgelendirme sistemi olduğuna dikkat çekti.

Albayrak, “Faaliyetimiz, 1984 yılında inşaat malzemeleri satışı ile başladı. 2003 yılında hazır beton üretimine başladık. ‘Geleceği güvenle inşa eder’ sloganını benimsedik ve hem hazır betonda hem de inşaat üretiminde güvenilir marka olma başarısını elde ettik. Şimdi de bu başarımızı, İsviçre merkezli Beton Sürdürebilirlik Konseyi’nin (The Concrete Sustainability Council) CSC sertifikalarıyla tescilledik. Çalışmalarımızı artan bir ivmeyle ve yeni yatırımlarla sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Törende, Albayrak Beton Yenidoğan Hazır Beton Tesisi’nin sertifikası Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak’a, Alton Beton Şile Hazır Beton Tesisi’nin sertifikası Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Albayrak’a ve Alton Beton Şile Agrega Tesisi’nin sertifikası ise Albayrak Beton Genel Müdür Yardımcısı Resul Hergenç’e THBB Başkanı Yavuz Işık tarafından takdim edildi.

Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council)

Beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlar, sorumlu kaynak kullanımı belgelendirme sisteminin geliştirilmesi için 2013 yılında bir araya geldi. Bunun sonucunda, 2016 yılında İsviçre merkezli Beton Sürdürebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) kuruldu. Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 2017’de Konseyin üyesi ve “Bölgesel Sistem Operatörü” olmayı başardı. Beraberinde betonun kalite denetiminde en etkin kurum olan Kalite Güvence Sistemi (KGS) de “Belgelendirme Kuruluşu” olarak atandı.

CSC, beton sektörü, çimento ve agrega gibi beton bileşenleri için bütün dünyada kabul gören bir ürün “Belgelendirme Sistemi” getirmektedir. Konsey; beton, agrega ve çimento üreticilerinin sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarının, güvenilir, bağımsız, verilere dayanan bir belgelendirme sistemi ile ödüllendirilmesi imkânı sunmaktadır. CSC Belgelendirme Sistemi, üreticileri Yönetim, Çevre, Ekonomi, Sosyal ana başlıkları altında sürdürülebilirlik yönünden incelemektedir. Böylece üreticilerin sürdürülebilirlik açısından yüksek standartlara ulaşması sağlanmaktadır. Bu belgeyi almaya hak kazanan üreticiler, özellikle son yıllarda sürekli artarak önem kazanan Yeşil Bina Derecelendirme sistemlerinde de büyük avantaj sağlamaktadır.

 

THBB Başkanı Yavuz Işık, Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak’a Albayrak Beton Yenidoğan Hazır Beton Tesisi’nin sertifikasını takdim etti.

 

THBB Başkanı Yavuz Işık, Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Albayrak’a Alton Beton Şile Hazır Beton Tesisi’nin sertifikasını takdim etti.

 

THBB Başkanı Yavuz Işık, Albayrak Beton Genel Müdür Yardımcısı Resul Hergenç’e Alton Beton Şile Agrega Tesisi’nin sertifikasını takdim etti


Yukarı Çık